Ξεχωριστή θέση και διαρκή παρουσία έχει το όνομα ΠΕΓΚΑ στο χώρο εμπορίου στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύθηκε στο χειροποίητο χαλί Ανατολής και σήμερα ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητά και την αυθεντικότητα των κομματιών που εμπορεύεται.
Φέτος γιορτάζεί 50 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά και κοινωνία.

  50 ΧΡΟΝΙΑ
Επαγγελματικής Εξέλιξης και Προόδου
 
1960: Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας του Χρήστου Πέγκα, Αγίου Μηνά 6, Θεσσαλονίκη 
1960 - 1970: Χονδρική εμπορία σε πλαστικά δάπεδα, υαλοβάμβακα, μοκέτες και ταπετσαρίες τοίχου.
1974: Ίδρυση της Χρήστος Σ. Πέγκας & Σία ΟΕΕ, έδρα Ερμού 44. Εξειδίκευση στη χονδρική/λιανική εμπορία Πλαστικών Δαπέδων, Μοκετών και Ταπετσαριών Τοίχου.
1980: Κτίσιμο Κεντρικής Αποθήκης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
1983 - 1984: Έδρα στον ιδιόκτητο χώρο της Φράγκων 13.  Χονδρική εμπορία χαλιών μηχανής Βελγίου. Έναρξη εμπορίας Χειροποίητων Χαλιών Ανατολής με τον διακριτικό τίτλο Tabriz.  Δραστηριοποίηση και αυτόνομη εταιρική έναρξη από την Ντόρα Πέγκα.
1990: Δημιουργία της Galerie Ντόρα Πέγκα στην Προξένου Κορομηλά 19 με αποκλειστική εμπορία χειροποίητων χαλιών.
1993: Ενεργή συμμετοχή του Σπύρου Πέγκα στις οικογενειακές επιχειρήσεις.  Δημιουργία της Galerie ΠΕΓΚΑ στη Βασ. Όλγας 279.  Αποκλειστική λιανική και χονδρική εμπορία χειροποίητων χαλιών Ανατολής,  επαγγελματικών δαπέδων και μοκετών.
1994: Δημιουργία υποκαταστήματος στην Αθήνα, στην Πινδάρου 7, Kολωνάκι.
1997 - 2000: Στενότερες συνεργίες στην Ανατολή (Pengas & Hadi).
Κυκλοφορία του εντυπωσιακού, πρώτου στην ελληνική γλώσσα, επιστημονικού βιβλίου της Ντόρας Πέγκα 'Το Χαλί της Ανατολής' (εκδόσεις University Studio Press).       Έναρξη λειτουργίας του e-shop (www.penga.gr).
1999: Δημιουργία του 'Club Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού'.
 
2000: Απορρόφηση της εταιρείας Γ. Χατζόπουλος Ο.Ε. (Orient Carpet).  Λειτουργία της κεντρικής Αποθήκης στη Θέρμη και ως πρατήριο λιανικής - Outlet.
2001: Έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στη Μύκονο.
2003: Δημιουργία της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας 'Μονοπάτια της Ανατολής' (ταξίδια στην Ανατολή, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, σεμινάρια ταϊ-τσι και σιάτσου) με όραμα την δημιουργία αναπτυξιακών προγραμμάτων στις χώρες παραγωγής των χειροποίητων χαλιών Ανατολής.
2004: Έναρξη του θεσμού των 'Home Bazaar' με συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων στους χώρους του Outlet ΠΕΓΚΑΣ. Το 8ο H. B. έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2008.
 
2005: 'Guerilla Shop' κατά την έναρξη του Mediterranean Cosmos Mall στη Θεσ/νίκη.  
2008: Έναρξη του καταστήματος ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ στην Κηφισίας 194, Χαλάνδρι, με νέο λογότυπο και αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία Tufenkian.
2009: Έναρξη προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
 
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Magnet Internet Services - Copyright © 2004 - 2009 Gallery Dora Penga - All rights reserved