Η Μέση Ασία  με την πλούσια πολιτισμική παράδοση, τους διαφορετικούς λαούς της και τους νομάδες της, τη σύγχρονη απαξίωσή της αλλά και τη φοβερή δυναμική που κρύβει μέσα της, και νιώθει κανείς μόνο όταν βρεθεί εκεί,  αποτελεί για τους περισσότερους έναν άγνωστο κόσμο, που η ροή της ιστορίας μάς αναγκάζει πια να τον γνωρίσουμε και κατανοήσουμε.

Club Φίλων Ανατολίτικου Χαλιού

Η ιδιαίτερη αγάπη των μελών της επιχείρησης ΠΕΓΚΑ για την τέχνη του χειροποίητου χαλιού οδήγησε στην ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός CLUB Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού.
Το άτυπο CLUB Φίλων αποτελεί προέκταση της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας μας 'Μονοπάτια της Ανατολής'. Είναι, όμως, ένα ανοικτό και ευέλικτο σχήμα με πολλά προνόμια και την ίδια πληροφόρηση και δικαίωμα συμμετοχής στις διάφορες δραστηριότητές μας. 

Η άμεση ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του Club, αλλά και των 'Μονοπατιών της Ανατολής', η προνομιακή συμμετοχή σε αυτές, η συμμετοχή στα ταξίδια μας στην Ανατολή είναι μερικά από τα προνόμια των μελών του CLUB Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού τα οποία ελπίζουμε να επεκταθούν.

Στα προνόμια των μελών συμπεριλαμβάνονται:
 • Έγκαιρη ενημέρωση για εκδηλώσεις και ταξίδια.
 • Αποστολή 6-μηνιαίου ενημερωτικού news-letter.
 • Αποκλειστικές προπαρουσιάσεις των νέων παραλαβών της Galerie Ντόρα Πέγκα.
 • Ειδικές εκπτώσεις στα μέλη για αγορές από τη Galerie Ντόρα Πέγκα και το OUTLET Πέγκας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Υπεύθυνη Club Φίλων Ανατολίτικου Χαλιού:
κ. Μαρία Χαραλαμπίδου,
τηλ. 2310-462 020, 2310-465 950,
Δευτέρα Σάββατο 10:00 - 15:00
Αν θέλετε να γίνετε μέλος του Club παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
(θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της φόρμας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας)
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ :
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
ΤΗΛ :
EMAIL :
  ΜΟΥ ΑΡΕΣOYN :
Τα νομαδικά / Οικοτεχνικά χαλιά
Τα χαλιά των πόλεων
Κιλίμια και υφαντά
Τα ταξίδια στην Ανατολή
Οι μύθοι,θρύλοι και η ιστορία της Ανατολής
   
Εκδηλώσεις που έγιναν:
 • Πολιτιστικό ταξίδι στο Ιράν, 26 Απριλίου - 8 Μαΐου 2000.
 • Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, 16 - 19 Νοεμβρίου 2000.
 • Έκθεση στη 'Γκαλερί' του ΜΥΛΟΥ με θέμα:  Τζατζίμ, Χορτζίμ, Γκελίμ: Η νομαδική ζωή στην Κεντρική Ασία,  8 - 25 Ιουνίου 2000.
 • Oμιλία του Anton Felton, Μ. Phil FCA ATII, με θέμα: Jewish Carpets: Their History and Meaning, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2000, ώρα 7.30 μ.μ., στο κτίριο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Στοά Χιρς.
 • Αποκλειστική παρουσίαση Wine & Design στις 15 Μαρτίου 2001, στην Galerie Ντόρα Πέγκα στην Θεσσαλονίκη, με θέμα: Ο Δυτικός Σχεδιασμός συναντά την Ανατολίτικη Τέχνη μέσα από το μαγικό κόσμο του χειροποίητου χαλιού.
 • Ημερίδα με την υποστήριξη της UNHCR  και τη συμμετοχή των Ανδρέα Ανδριανόπουλου και Νικόλα Βαφειάδη με θέμα: Ο πολιτισμός του Αφγανιστάν και τα Υφαντά του, στις 20 Μαρτίου 2002, στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ. Έκθεση Χαλιών και Υφαντών του Αφγανιστάν και την 1 Νοεμβρίου 2002, στη Θεσσαλονίκη, στο Γενί Τζαμί.  Και στις δύο εκδηλώσεις φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη (Assoc. Press) με θέμα: Σύγχρονες εικόνες του Αφγανιστάν.
 • Παρουσίαση του βιβλίου της Ντόρα Πέγκα  "Το Χαλί της Ανατολής" στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, στις 23 Οκτωβρίου 2000 και στη Θεσσαλονίκη, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, την 1 Νοεμβρίου 2000.
 • Ομιλία του Σπύρου Πέγκα στις 11 Φεβρουαρίου 2004 για τα μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδος στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσ/νίκης (Compton Hall) με θέμα: «Τα μονοπάτια των Νομάδων-ένας υπό εξαφάνιση τρόπος ζωής».
 • Ομιλία της Ντόρα Πέγκα στο Electra Palace στις 11 Μαίου 2005 με την στήριξη της Lions Alexandros με θέμα: «Το χαλί και ο πολιτισμός».
 
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Magnet Internet Services - Copyright © 2004 - 2009 Gallery Dora Penga - All rights reserved  
club_event4club_thnxclub_event1club_event2club_event3