Εκδηλώσεις που έγιναν:

Ο πολιτισμός του Αφγανιστάν και τα Υφαντά του

Με αφορμή την έκθεση Αφγανικού χαλιού η Galerie Ντόρα Πέγκα και το Club Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ο Πολιτισμός του Αφγανιστάν και τα Υφαντά του», την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Πτυχιούχων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, Πλάκα. 
Η παρουσία σημαντικών ομιλητών όπως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην Υπουργός - "Το γεωπολιτικό περιβάλλον του Αφγανιστάν", ο Νικόλας Βαφειάδης, δημοσιογράφος ΑΝΤ-1 TV - "Αφγανιστάν 21ος αιώνας", η Flor Rojas-Rodriguez, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα - "Η γυναίκα-πρόσφυγας και ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν" και η Ντόρα Πέγκα, "Η ιστορική εξέλιξη των χαλιών και υφαντών του Αφγανιστάν", συνετέλεσαν στην οργάνωση μιας πρωτότυπης και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.
Ο ζεστός χώρος της Ε.Π.Α.Σ.Κ.T. γέμισε ασφυκτικά με κόσμο κάθε ηλικίας, που με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε και πληροφορήθηκε για πτυχές της ζωής του Αφγανιστάν, που σπάνια φτάνουν στα ευρύτερα Μ.Μ.Ε. 
Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε κι η έκθεση χειροποίητων χαλιών και υφαντών του Αφγανιστάν της Galerie Ντόρα Πέγκα, καθώς και έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη (Associated Press), με θέμα «Σύγχρονες Εικόνες του Αφγανιστάν».

            Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση της εκδήλωσης για τον Αφγανικό πολιτισμό στην Αθήνα, η Galerie Ντόρα Πέγκα και το Club Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης οργάνωσαν ανάλογη ημερίδα με θέμα:  "Ο Πολιτισμός του Αφγανιστάν και τα Υφαντά του".  Η εκδήλωση αυτή είχε ενταχθεί στις Παράλληλες Εκδηλώσεις των λζ΄ Δημητρίων και σκοπό είχε να κάνει το κοινό της Θεσσαλονίκης κοινωνό ευρύτερων πολιτισμικών παραμέτρων της ζωής των κατοίκων του Αφγανιστάν.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2002, στο Γενί Τζαμί, οδός Αρχαιολογικού Μουσείου 30, στις 7.30 μ.μ.

<< Επιστροφή
 
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Magnet Internet Services - Copyright © 2004 - 2009 Gallery Dora Penga - All rights reserved