TEXTILE MUSEUM, WASHINGTON 17 ΜΑΡΤΙΟΥ - 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006
Έκθεση για την ελληνική κεντητική διαφόρων ελληνικών νησιών που ερευνά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υφασμάτων, και το πώς  αυτά τα υφάσματα διαχρονικά χρησιμοποιούνται, αλλά και  επηρεάζουν τις ζωές των νησιωτών. Η έκθεση αυτή προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού καθώς φανερώνει μέσα από τα εκθέματά της τα κοινά σημεία στην ελληνική, βενετσιάνικη και οθωμανική κουλτούρα καθώς επίσης και το πώς αποτυπώνεται η πολιτιστική πορεία και πολιτική ιστορία ενός ολόκληρου λαού με τα  σχέδια και σύμβολα των υφαντών.
Πολύ καλή επιλογή για όποιον βρεθεί στην Ουάσινγκτον.
Από Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 - 17:00 Κυριακή: 13:00 - 17:00

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Στο Μουσείο Μπενάκι ξεκίνησε να λειτουργεί μια έκθεση Ισλαμικής Συλλογής. Το διατηρητέο νεοκλασικό κτηριακό συγκρότημα στην περιοχή του Κεραμεικού επί των οδών Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12 παρουσιάζει μια από τις πλουσιότερες  συλλογές Ισλαμικής Τέχνης στην Ευρώπη.  Έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πάνω από 8000 δείγματα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής, ξυλογλυπτικής, υαλουργίας και οπλοποιίας μέσα από τα οποία καταγράφεται η εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης από τις απαρχές της ως τον 19ο αιώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο: www.benaki.gr 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
H GALERIE Ντόρα Πέγκα είναι χορηγός χειροποίητων χαλιών στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Παρά πέντε» σε σκηνοθεσία του Γίωργου Καπουτζίδη. Στην σειρά πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Αργύρης Αγγέλου, η Αγγελική Λάμπρη και πολύ άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η παραγωγή ανήκει στο STUDIO ATA και την οργανώνει ο Δημήτρης Τζιτζικάκης.


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GHEREH

Ο Σπύρος Πέγκας είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GHEREH. Το GHEREH αποτελεί την πληρέστερη έκδοση στο χώρο του χειροποίητου χαλιού με 4 τεύχη ετησίως σε 3 γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Μέσα στις σελίδες του θα βρείτε θέματα για την ιστορία του χειροποίητου χαλιού, τους ανθρώπους που το δημιουργούν και το πολιτισμικό του περιβάλλον.
Συνδρομή για 3 χρόνια (12 τεύχη) 180 €
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το: 2310-286482 ή GHEREH Magazine.

ICOC
Ο Σπύρος Πέγκας εκπροσωπεί επισήμως την Ελλάδα στο Committee του I.C.O.C. (International Conference on Oriental Carpets), μια και εκλέχτηκε ομόφωνα μέλος της, στην εκτελεστική συνεδρίαση της Επιτροπής στη Φλωρεντία το Σεπτέμβριο του 1999.
Και με αυτή την ιδιότητα, ο Σπύρος Πέγκας ταξίδεψε στο Μπίσκεκ του Κιργκιστάν από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου, για το Συνέδριο του I.C.O.C. για τα Κιργκισιανά χαλιά και την ακόλουθη περιήγηση σε νομαδικούς καταυλισμούς.

Επίσης, βρέθηκε στο 10ο Συνέδριο του I.C.O.C. στην Ουάσινγκτον στο Ξενοδοχείο Omni Shoreham, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2003, ως ο μοναδικός έλληνας εκπρόσωπος στο Committee του I.C.O.C. Εκεί, ο Σπύρος Πέγκας συμμετείχε στα ακαδημαϊκά και εξειδικευμένα σεμινάρια και επισκέφθηκε την Διεθνή Έκθεση Χαλιών και Υφαντών στο Ballroom του Ξενοδοχείου Omni Shoreham και τις ειδικές εκθέσεις στα μουσεία και τις γκαλερί της Ουάσινγκτον.
Στο τέλος του Συνεδρίου, συμμετείχε στις εργασίες του International Committee του I.C.O.C. όπου εκλέχθηκε ο νέος Πρόεδρος, ο κ. Walter B. Denny.

Το 11ο Συνέδριο του ICOC θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη την άνοιξη του 2007.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Ι.W.O.G.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2004, ο Σπύρος Πέγκας έδωσε μια διάλεξη για τα μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης (στο Compton Hall) με τίτλο: «Τα Μονοπάτια των Νομάδων - ένας υπό εξαφάνιση τρόπος ζωής» . Το μεγάλο κοινό άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα ενημερωτικά σχόλια που συνόδευαν εικόνες των ίδιων νομάδων, των μονοπατιών τους, των κοπαδιών τους, και τέλος αντιπροσωπευτικά χαλιά και υφαντά τους.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
Η Galerie Ντόρα Πέγκα στην προσπάθειά της να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των φίλων και πελατών, διαθέτει προς ενοικίαση για ειδικές εκδηλώσεις (έθνικ πάρτυ, μαροκινές νύχτες, επίσημες υποδοχές) χαλιά από την αποκλειστική συλλογή της. Φέτος, τα έθνικ πάρτυ στις παραλίες της Μυκόνου και της Χαλκιδικής εντυπωσίασαν πολύ κόσμο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΑΛΙΩΝ TUFENKIAN
Η Galerie Ντόρα Πέγκα συνεχίζει να έχει την αποκλειστική αντιπροσωπία και διάθεση στην ελληνική αγορά, των χαλιών του γνωστού αμερικανικού οίκου Tufenkian. Η φιλοσοφία Tufenkian συνενώνει στοιχεία της Θιβετιανής παράδοσης με το σύγχρονο δυτικό σχεδιασμό. Παλιά και διαχρονικά σχέδια ζεν σε σύγχρονους συνδυασμούς και χρωματισμούς δένουν ταιριαστά με το απλό και απέριττο μοντέρνο στυλ διακόσμησης και σκέψης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ
Δείχνουμε ευρύτερα το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες μας για τις χώρες της Ανατολής που υποφέρουν και γίνονται γνωστές μέσω του πολέμου και σ υνεχίζουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας γύρω από τους ασιατικούς πολιτισμούς με το ευρύτερο κοινό, πελατών μας και μη.

Στα πλαίσια αυτά, η κ. Ντόρα Πέγκα, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Α" Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλονικέων για την Ευρώπη των Πολιτών, στις 28 Νοεμβρίου 2003, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη - Πλατεία Ιπποδρομίου) με θέμα: «Οδοιπορικό σε χώρες της Κεντρικής Ασίας που γνωρίσαμε μόνο μέσα από πολέμους» με ομιλία της για τις χώρες της Μέσης και Εγγύς Ανατολής που γνώρισε μέσα από την ενασχόλησή της με το χαλί. Επίσης, στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, αν. καθηγ. κλασσικής αρχαιολ. στο Α.Π.Θ. και ο κ. Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος.
Διαβάστε, επίσης, το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Σπύρου Πέγκα, στο περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ» της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου» με αφορμή τον πόλεμο κατά του Ιράκ , (Νο. 65 / 24 Μαΐου 2003 : "Πόλεμος στο Ιράκ, Μια Διαφορετική Άποψη").

 
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Magnet Internet Services - Copyright © 2004 - 2009 Gallery Dora Penga - All rights reserved