Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

60 years 600px

Η ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ Rugs & Carpets είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή εταιρεία που κρύβει μέσα της μια σοβαρή, αλλά και πρωτοπόρο επιχειρηματική στρατηγική. Οι άνθρωποί της πρεσβεύουν την άποψη ότι η συμβολική αξία των αγαθών είναι εφάμιλλη αν όχι ανώτερη της υλικής τους.

Τα χειροποίητα χαλιά μπορούν έτσι να είναι προϊόντα πολιτισμού, έργα τέχνης, αποτέλεσμα άριστης τεχνικής, αισθητική πολυτέλεια ή σημείο κοινωνικής αναφοράς. Ένα χειροποίητο χαλί εκφράζει την προσωπική μας κομψότητα. Ένα νομαδικό “τζατζίμ” αναδεικνύει την ταξιδιωτική μας φύση και την επιθυμία για φυγή και περιπέτεια. Ένα σπάνιο υφαντό προβάλει τον κοσμοπολιτισμό μας

Διασχίζουμε την Ανατολή και ανακαλύπτουμε αισθητικούς θησαυρούς. Η εμπορία είναι η τελευταία στάση μιας διαρκούς κίνησης και ανησυχίας. Είναι η παράδοση της σκυτάλης στον πελάτη, για να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στο χώρο της περιπέτειας, της αναζήτησης ή της αληθινής, ανατολίτικης πολυτέλειας.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΓΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΑΛΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.

60 years 600px

1960

Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας του Χρήστου Πέγκα, Αγίου Μηνά 6, Θεσσαλονίκη

1960-1970

Χονδρική εμπορία σε πλαστικά δάπεδα, υαλοβάμβακα, μοκέτες και ταπετσαρίες τοίχου.

1974

Ίδρυση της Χρήστος Σ. Πέγκας & Σία ΟΕΕ, έδρα Ερμού 44. Εξειδίκευση στη χονδρική/λιανική εμπορία Πλαστικών Δαπέδων, Μοκετών και Ταπετσαριών Τοίχου.

1980

Κτίσιμο Κεντρικής Αποθήκης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

1983-1984

Έδρα στον ιδιόκτητο χώρο της Φράγκων 13. Χονδρική εμπορία χαλιών μηχανής Βελγίου. Έναρξη εμπορίας Χειροποίητων Χαλιών Ανατολής με τον διακριτικό τίτλο Tabriz. Δραστηριοποίηση και αυτόνομη εταιρική έναρξη από την Ντόρα Πέγκα.

1990

Δημιουργία της Galerie Ντόρα Πέγκα στην Προξένου Κορομηλά 19 με αποκλειστική εμπορία χειροποίητων χαλιών.

1993

Ενεργή συμμετοχή του Σπύρου Πέγκα στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Δημιουργία της Galerie ΠΕΓΚΑ στη Βασ. Όλγας 279. Αποκλειστική λιανική και χονδρική εμπορία χειροποίητων χαλιών Ανατολής, επαγγελματικών δαπέδων και μοκετών.

1994

Δημιουργία υποκαταστήματος στην Αθήνα, στην Πινδάρου 7, Kολωνάκι .

1997-2000

Στενότερες συνεργασίες στην Ανατολή (Pengas & Hadi). Κυκλοφορία του εντυπωσιακού, πρώτου στην ελληνική γλώσσα, επιστημονικού βιβλίου της Ντόρας Πέγκα ‘Το Χαλί της Ανατολής’ (εκδόσεις University Studio Press ).

1999

Δημιουργία του ‘Club Φίλων του Ανατολίτικου Χαλιού’.

2000

Απορρόφηση της εταιρείας Γ. Χατζόπουλος Ο.Ε. (Orient Carpet). Λειτουργία
της κεντρικής Αποθήκης στη Θέρμη και ως πρατήριο λιανικής – Outlet .

2001

Έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στη Μύκονο.

2003

Δημιουργία της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας ‘Μονοπάτια της Ανατολής’ (ταξίδια στην Ανατολή, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, σεμινάρια ταϊ-τσι και σιάτσου) με όραμα την δημιουργία αναπτυξιακών προγραμμάτων στις χώρες παραγωγής των χειροποίητων χαλιών Ανατολής.

2004

Έναρξη του θεσμού των ‘Home Bazaar’ με συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων στους χώρους του Outlet ΠΕΓΚΑΣ. Το 8ο H. B. έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2008.

2005

‘Guerilla Shop’ κατά την έναρξη του Mediterranean Cosmos Mall στη Θεσ /νίκη.

2008

Έναρξη του καταστήματος ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ στην Κηφισίας 194, Χαλάνδρι, με νέο λογότυπο και αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία Tufenkian.

2009

Έναρξη προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

2010

Η εταιρεία ΤΕΜΕΣ, δημιουργός του Costa Navarino, αναθέτει το μεγαλύτερο για την Ελλάδα συμβόλαιο παραγωγής χειροποίητων χαλιών (contract) στην επιχείρησή μας.

2019

Μετά από μια επιτυχημένη θητεία εννέα ετών ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Πέγκας επιστρέφει στην οικογενειακή επιχείρηση και ενσωματώνεται ξανά στην ηγετική ομάδα της.

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα, η ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ Rugs & Carpets προσφέρει στους πελάτες της μια τεράστια ποικιλία όλων των ειδών χειροποίητων χαλιών και κιλιμιών.

Μπορεί να καλύψει τις πιο απαιτητικές, πολυτελείς τάσεις υψηλής αισθητικής και ταυτόχρονα να προσφέρει στους λάτρεις του αυθεντικού χειροποίητου χαλιού, κομμάτια που ανταποκρίνονται στην αγάπη τους για την ανατολίτικη παράδοση ή τη μοντέρνα αισθητική και την τέχνη της ταπητουργίας.

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο