Λογότυπο

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

Σήμα 60 χρόνια μαύρο

Η ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ Rugs & Carpets είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή εταιρεία που κρύβει μέσα της μια σοβαρή, αλλά και πρωτοπόρο επιχειρηματική στρατηγική. Οι άνθρωποί της πρεσβεύουν την άποψη ότι η συμβολική αξία των αγαθών είναι εφάμιλλη αν όχι ανώτερη της υλικής τους.

Τα χειροποίητα χαλιά μπορούν έτσι να είναι προϊόντα πολιτισμού, έργα τέχνης, αποτέλεσμα άριστης τεχνικής, αισθητική πολυτέλεια ή σημείο κοινωνικής αναφοράς. Ένα χειροποίητο χαλί εκφράζει την προσωπική μας κομψότητα. Ένα νομαδικό “τζατζίμ” αναδεικνύει την ταξιδιωτική μας φύση και την επιθυμία για φυγή και περιπέτεια. Ένα σπάνιο υφαντό προβάλει τον κοσμοπολιτισμό μας

Διασχίζουμε την Ανατολή και ανακαλύπτουμε αισθητικούς θησαυρούς. Η εμπορία είναι η τελευταία στάση μιας διαρκούς κίνησης και ανησυχίας. Είναι η παράδοση της σκυτάλης στον πελάτη, για να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στο χώρο της περιπέτειας, της αναζήτησης ή της αληθινής, ανατολίτικης πολυτέλειας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΧΑΛΙΟΥ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΚΛΑΣΙΚΑ – ΑΝΘΙΚΑ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΝΟΜΑΔΙΚΑ – ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΜΟΝΤΕΡΝΑ – ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΠΑΤΣΓΟΥΟΡΚ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΚΙΛΙΜΙΑ

Δείγμα σχεδίου χαλιού

ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΧΡΩΜΑ ΧΑΛΙΟΥ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΚΟΚΚΙΝΟ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΜΠΛΕ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΧΡΥΣΑΦΙ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΓΚΡΙ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΜΠΕΖ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΚΑΦΕ

Λεπτομέρεια χαλιού

ΜΠΟΡΝΤΟ

Συμβουλές φροντίδας του χαλιού σας
Πώς να επιλέξω ένα χειροποίητο χαλί

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ

Το κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ Rugs & Carpets βρίσκεται από το 1990 στην Προξένου Κορομηλά 19. Προηγήθηκαν εμπορικά καταστήματα της οικογενειακής επιχείρησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, Αγίου Μηνά, Ερμού, Φράγκων, Στεφάνου Τάττη, Πρασακάκη και Βασιλίσσης Όλγας ακολουθώντας όλες αυτές τις δεκαετίες τις τάσεις στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, και πάντα ανάλογα με τους οικονομικούς ρυθμούς της χώρας δημιουργήθηκαν και σημεία λιανικής πώλησης στο Κολωνάκι, το Χαλάνδρι, στη Μύκονο και στη Θέρμη.

Το «μαγαζί» της Προξένου Κορομηλά αποτελούσε, όμως, πάντα το κέντρο των εμπορικών επιχειρήσεων. Εδώ, έχουν παρθεί όλες οι σημαντικές αποφάσεις, εδώ ξεφορτώνονται πάντα τα εμπορεύματα, όταν καταφθάνουν από τις μακρινές χώρες της Ανατολής, εδώ έχουν γίνει σημαντικές συμφωνίες, που αφορούν παραγγελίες και πωλήσεις, όχι μόνο για τον ελληνικό χώρο αλλά και για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό, με έμφαση στους φίλους πελάτες που έρχονται από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες. Τέλος, εδώ συναντά κανείς τα ομορφότερα και σπανιότερα κομμάτια που συγκροτούν την περίφημη συλλογή της επιχείρησης ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ Rugs & Carpets. Μια επίσκεψη στο κατάστημα της Προξένου Κορομηλά είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του χειροποίητου χαλιού και κατά επέκταση της μαγικής μέσης Ασίας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΠΕΓΚΑ

Σηματάκι

« Η συγγραφέας αυτού του βιβλίου, ασχολούμενη επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια με το χειροποίητο χαλί της Ανατολής, έχει πραγματοποιήσει αναρίθμητα ταξίδια στο χώρο της παραγωγής του και διεξήγαγε πολυετή επιτόπια έρευνα ανάμεσα στους πληθυσμούς που το δημιουργούν ή το δημιούργησαν. Η συγκέντρωση των πορισμάτων της έρευνας της, η ταξινόμηση τους, η καταγραφή τους και η ανάδειξη της εμπειρίας της σε συνδυασμό με την διεθνή βιβλιογραφία, υπήρξε ένα μεγάλο και χρονοβόρο έργο, αποτέλεσμα του οποίου είναι η παρούσα έκδοση. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το βιβλίο αυτό, προϊόν εμπειρίας, έρευνας και βαθιάς πρακτικής γνώσης της συγγραφέως του καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Πρώτον, παρέχει στους χιλιάδες έλληνες θαυμαστές του χαλιού της Ανατολής ένα χρηστικό μέσο, που θα τους επιτρέψει να αξιολογούν τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Δεύτερον, προσφέρει σε όσους αγαπούν την Ανατολή την ευκαιρία να ακολουθήσουν νοερά της ιστορικές και γεωγραφικές μετακινήσεις των λαών και των φυλών της και να μελετήσουν τους θαυμαστούς της πολιτισμούς. Τέλος, θα αποτελέσει σημαντικό συγκριτικό βοήθημα στην ιστορική έρευνα της νεότερης ταπητουργίας στην Ελλάδα και θα συνεισφέρει στην επανοργάνωση της, εάν κάποτε δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη της. »

Ευφροσύνη Ρούπα
Ιστορικός Τέχνης και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μ.Α

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο